Ga direct naar hoofdcontent

Plan een afspraak met een energiecoach

Zou u graag aan de slag willen met het verduurzamen van uw woning, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Of ziet u simpelweg door de bomen het bos niet meer? De energiecoaches van de gemeente Zevenaar geven u graag advies op maat over uw eigen huis. U ontvangt advies en tips om uw woning energiezuiniger te maken en energie te besparen. Kosteloos en vrijblijvend!

Wat doet de energiecoach?

Een energiecoach helpt u met het krijgen van inzicht rondom het energieverbruik in- en rondom uw woning. Hij of zij gaat samen met u kijken waar die vervelende tocht vandaan komt, of waarom de energierekening zo hoog is en u geen idee heeft hoe dat komt. De energiecoach werkt op vrijwillige basis en komt thuis bij u langs om de duurzaamheidsmogelijkheden te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, maar ook het gebruik van tochstrips, led-lampen en besparende douchekoppen. De energiecoach houdt o.a. rekening met het type woning (koop of huur), de wensen van de bewoner(s) en het beschikbare budget.

Aanmelden voor een afspraak

De energiecoaches in de gemeente Zevenaar

De gemeente heeft een groep enthousiaste inwoners gevonden die opgeleid zijn tot energiecoach. Vanaf september 2021 wordt gestart met de huisbezoeken. De energiecoaches stellen zich graag aan u voor.

Portret energiecoach Ton van der Zwet

Ton van der Zwet

Portret energiecoach Bart van der Eijk

Bart van der Eijk

Portret energiecoach Ricky Liang

Ricky Liang

Portret energiecoach Benno Elshof

Benno Elshof

Chantal Moens

Portret energiecoach Ger Bouwman

Ger Bouwman

Portret energiecoach Nan Eelman

Nan Eelman

Portret energiecoach Carel Schrauwers

Carel Schrauwers

Leer onze energiecoaches kennen

Ton van der Zwet

Mijn naam is Ton van der Zwet. Ik woon sinds 2018 in Angerlo in een huis dat ontworpen is om levensloop bestendig, aardgasvrij, duurzaam en energiezuinig te zijn. In de voorgaande huizen hebben we, naast de door de gemeente of het bouwbesluit verplichte maatregelen, ook nog zelf energiebesparende maatregelen toegepast. Ik heb bijvoorbeeld, voordat ik in Angerlo kwam wonen, ervaring opgedaan met een zonnecollector voor warm water en het toevoegen van een vloerverwarming naast de aanwezige radiatoren. Verder had ik zodra het kon alle gloeilampen vervangen door energiezuinige spaarlampen en nu door nog zuinigere LED lampen. Daarmee is het energieverbruik laag gebleven, zonder in te leveren op comfort. In ons nieuwe huis gebruiken we zonnepanelen en een warmtepomp. Naast dat we steeds minder geld kwijt zijn aan energie, vindt ik het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen. Daarom ben ik nu energiecoach!

Bart van der Eijk

Vanaf 2000 houd ik me enthousiast bezig met duurzaamheid. Duurzaam is een maatschappij die zó is ingericht dat onze kinderen en kleinkinderen nog nét zo kunnen leven als wij nu. Dat is een enorme uitdaging! Alle beetjes helpen en uiteindelijk zal de hele wereld mee moeten doen. Daarom ben ik nu energiecoach.

Sinds 2018 ben ik ook lid van een commissie die bekijkt hoe onze wijk duurzamer kan worden. We hebben daarover dit jaar een advies uitgebracht aan de bewoners. Daarbij hebben we ook een rekenmodel gemaakt wat de mogelijke maatregelen kosten en wat ze opbrengen.

Ricky Liang

Ik ben een ervaren consultant en adviseur in het gebied van keuring en certificering voor radio/telecom apparaten. Ik vind het heel interessant om te zien hoe de wereld en mensheid verandert door ontwikkeling van wetenschap en technologie. Ik werk graag samen met ambitieuze mensen om een optimaal resultaat te bereiken. Ik vind het leuk dat ik via de rol als energiecoach meer mensen in de gemeente Zevenaar kan leren kennen.

Thuis ben ik ook bewust bezig met energiezuinigheid. Ik let hierbij vooral op apparatuur, zoals led-lampen, een zuinige A+++ koelkast en diepvries. Dat wordt steeds makkelijker, want tegenwoordig zijn er veel meer milieuvriendelijke apparaten! Die kennis neem ik mee in mijn rol als coach.

Benno Elshof

Groene leefomgeving, energiebewust en duurzaam leven zijn voor mij belangrijke voorwaarden voor een fijn leven en een mooie en leefbare toekomst voor mijn kinderen. Al 20 jaar ben ik actief bij verschillende werkgevers in energiegerelateerde vraagstukken. Vooral in het bedrijfsleven en zeker ook thuis in onze meer dan 200 jaar oude woning. Uitdagend en volop in ontwikkeling met steeds weer nieuwe innovaties. Deze brede kennis deel ik graag. Ik help graag de mensen in mijn directe omgeving stapjes te zetten naar een hoger energiebewustzijn en duurzamer leven. Vele kleine stapjes samen helpen in de vooruitgang in het grote geheel van de energietransitie.

Chantal Moens

Mijn naam is Chantal Moens. Ik ben getrouwd en moeder van twee. Een beter milieu begint bij jezelf. Dat is mijn drijfveer om aan de slag te gaan als energiecoach. Iedereen kan wat doen en ik wil u daar graag bij ondersteunen. Samen gaan we op zoek naar duurzame oplossingen.

In mijn eigen huis uit 1974 hebben we ook de nodige dingen opgepakt. We hebben het dak geïsoleerd en de ramen zijn nu dubbelglas. Dat is een meerjarenplan geweest, het kan niet allemaal tegelijk. En er zijn ook genoeg andere ‘kleine’ dingen die je kunt doen, zoals tegelwippen of het plaatsen van een waterton. Ook daarmee kunnen we een belangrijke bijdrage leveren!

Ger Bouwman

Adviseren en kennis delen vind ik leuk. Vroeger deed ik dat op commerciële basis, met oog voor kostenbesparing en de verhoging van de veiligheid voor mijn klanten. Nu ga ik dit doen als vrijwilliger met het oog op duurzaamheid. We leren allemaal van elkaar. Samen zoeken we naar de beste oplossingen die ook nog vaak geld besparen. Duurzaamheid en biodiversiteit zijn voor mij steeds belangrijker geworden. Sinds mijn pensionering ben ik hiervoor actief in mijn eigen woonwijk en nu als energiecoach voor mensen uit de hele gemeente. Ik heb geen technische achtergrond, maar op een aantal gebieden ben ik wel ervaringsdeskundige. Met grote belangstelling volg ik de vele nieuwe innovaties!

Nan Eelman

Mijn naam is Nan Eelman, energiecoach sinds september 2021. Ik woon samen met Irene in het mooie dorp Angerlo. De energietransitie heeft altijd mijn interesse gehad. We moeten als gemeenschap stopen met het gebruik van fossiebrandstoffen als olie en aardgas. Dat is best lastig. In de training voor energiecoach hebben we veel informatie rond energiebesparing ontvangen. Mijn opleiding Bouwkunde helpt ook zeker bij het adviseren en ik wil al deze informatie, kennis en tips graag met iedereen delen. Ik heb zelf ook wat in mijn huis verbeterd. Zo heb ik 20 jaar geleden al de isolatie ervan opgepakt. Inmiddels kijk ik daar weer anders tegenaan en ga ik zelf ook kijken waar ik verder kan verbeteren. We hebben ook een aantal zonnepanelen en een zonnecollector op het dak. Graag kijk ik samen met jou wat ik in jouw situatie mogelijk is.

Carel Schrauwers

Ik ben gemotiveerd voor de functie van energiecoach door de problemen met het milieu en het toekomstbeeld van de aarde. Ik woon nu ruim 3 jaar in Giesbeek. Ons huis is gebouwd in 1980 er is toen matig geïsoleerd. Stap voor stap ben ik dit aan het verbeteren, met als doel in de toekomst van het gas af te kunnen. Dit laatste is voor mij ook een grote stap! Tot nu toe heb ik zelf onder andere de volgende veranderingen aangebracht: alle verlichting vervangen door led-verlichting, oud dubbel glas vervangen door HR+ glas.. We hebben zonnepanelen op het dak, waarmee we net zoveel elektriciteit produceren als we gebruiken. In de huiskamer heb ik een slecht geïsoleerde muur van extra isolatie voorzien, met als resultaat een veel prettiger klimaat in de winter. Laatst heb ik de buitenmuur van de kelder geïsoleerd. Dit helpt ook tegen vocht in de zomer. Tot slot verwarmen we alleen de woonkamer, keuken en de badkamer. Het resultaat is dat we ondanks het hete lucht verwarmingssysteem nu ruim onder het gemiddelde energieverbruik voor soort gelijke huizen zitten. Ik hoop andere mensen te kunnen helpen om met dit soort zaken aan de slag te gaan.

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket