Ga direct naar hoofdcontent

Een warmtescan voor uw woning!

Heeft u een brief ontvangen van de gemeente? Gefeliciteerd, uw woning is geselecteerd voor een gratis warmtescan. Op deze pagina leggen we uit wat dat betekent en wat u kunt verwachten.
Waarom deze actie?

Gemeente Deventer heeft in Zandweerd Noord en Zwolseweg woningen aangewezen die gebouwd zijn vóór 1992. Voor deze woningen zijn er vaak kansen voor betere isolatie, omdat ze niet zijn geïsoleerd bij de bouw.

Slecht geïsoleerde woningen verliezen veel warmte. Dit zijn zogenaamde ‘warmtelekken’, bijvoorbeeld door kieren of een slecht geïsoleerd dak. Als warmte weglekt, moet u flink stoken om de woning toch warm te krijgen en te houden. Dat zorgt voor een onnodig hoge energierekening. De warmtescan laat zien waar de warmte weglekt uit uw woning.

Waarom is het adviesrapport gratis?

Het adviesrapport wordt u aangeboden door de gemeente Deventer. De energietransitie in Nederland is in volle gang. De gemeente Deventer ondersteunt haar bewoners bij energiebesparing in huis onder andere met gratis besparingsadvies in de vorm van warmtescans.

Hoe werkt het precies?

Medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf Sobolt hebben tijdens een koude nacht eind maart een warmtefoto gemaakt van de voorkant van alle woningen. Deze warmtefoto’s van de woningen, worden geïnterpreteerd en verwerkt tot een isolatie-adviesrapport. U ontvangt eind april het rapport met warmtescan automatisch en gratis per post. Bewoners die niet mee wilden doen konden zich tot 15 maart afmelden bij Regionaal Energieloket.

We horen graag wat u van het rapport vindt

Via onderstaande knop kunt u uw feedback achterlaten. Uw feedback helpt ons bij het verduurzamen van de gemeente. Het gaat om slechts één vraag. Het invullen duurt ongeveer 2 minuten. Alvast bedankt!

Deel uw ervaring (2 minuten)

Wat is een warmtescan?

Een warmtefoto of warmtescan is een foto gemaakt met een thermografische camera. Dit is een camera die thermisch infrarood straling ‘ziet’, iets wat het menselijk oog niet kan. De mate van straling is afhankelijk van de temperatuur van een object (zoals een woning). De thermisch infrarood camera kan deze straling zien en zo dus temperatuur meten. Rechts ziet u een voorbeeld van een warmtefoto. Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe warmer.

Het goed interpreteren van een warmtefoto van een woning is niet zo makkelijk als het lijkt. Thermografie is geen exacte wetenschap dus er is een goede kennis van bouwkunde nodig om te begrijpen wat de warmtefoto laat zien.  

Afbeelding van een warmtescan

Aan de slag met isoleren? Schrijf u vrijblijvend in voor de isolatieactie

Wilt u meteen aan de slag met isolatie en energie besparen? Het isoleren van uw woning is makkelijker, voordeliger en leuker wanneer dat samen kan. Regionaal Energieloket en de gemeente organiseerden daarom afgelopen jaar een isolatieactie voor inwoners van Deventer. In deze actie werden vloerisolatie en spouwmuurisolatie aangeboden.

De actie sloot eigenlijk op 31 maart 2021, maar vanwege de warmtescans is de isolatieactie verlengd tot vrijdag 14 mei, 2021 . Via onderstaande knop kunt u zich nog vrijblijvend inschrijven voor de actie.

  • Scherpere prijs dankzij groepsvoordeel

  • Betrouwbare vakspecialist

  • Altijd een offerte op maat

Ontvang persoonlijk aanbodDownload het informatiepakket

Maak gebruik van de subsidie voor isolatie

Woningeigenaren die aan de slag gaan met isolatie kunnen subsidie aanvragen via de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, oftewel de ISDE. In het geval van isolatie moet u ten minste 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren (bijvoorbeeld vloerisolatie en spouwmuurisolatie). In dit artikel (klik) gaan vertellen we meer over de voorwaarden en de maatregelen waarvoor u subsidie kunt aanvragen.

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor de subsidie of wordt u graag geholpen bij de aanvraag? Via de website van Simpel Subsidie (klik) kunt u een gratis een vrijblijvende check doen om te zien of u voor de ISDE subsidie in aanmerking komt. Ook kan Simpel Subsidie de aanvraag voor u regelen voor €75. Krijgt u geen subsidie? Dan betaalt u niets. Ga via de link hierboven naar de website van Simpel Subsidie voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket