Ga direct naar hoofdcontent

Duurzaamheidslening Uithoorn

Als er één duurzame maatregel is die én groene energie opwerkt én geld oplevert, dan zijn dat zonnepanelen. Alleen kosten zonnepanelen veel geld en is het niet voor iedereen mogelijk om ze meteen aan te schaffen. Om de inwoners van de gemeente Uithoorn hierin tegemoet te komen en ze een kans te geven om mee te participeren met de energietransitie, heeft de gemeente de Duurzaamheidslening beschikbaar gesteld. De lening kan worden aangevraagd door woningeigenaren en huurders.

Lening

De Duurzaamheidslening wordt aangeboden door Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 7.500,- lenen voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. De lening heeft een aantrekkelijke rente en er zijn gunstige voorwaarden aan verbonden.

Procedure

Voor het aanvragen van de lening moet u eerst een formulier invullen met uw DigiD via de website van de gemeente. De gemeente zal binnen 6 weken reageren op uw aanvraag. Als u voldoet aan alle voorwaarden, dan kunt u de lening aanvragen bij SVn. De SVn verstrekt de Duurzaamheidslening namens de gemeente.

Ga naar website

Heeft u een vraag of opmerking?