Ga direct naar hoofdcontent

Duurzaam Alphen-Chaam

Duurzaam Alphen-Chaam

Waarom lokaal en waarom nu?

Iedereen die het wil zien, kan het zien! De wereld om ons heen, de natuur en het klimaat zijn snel aan het veranderen. De tijd is meer dan rijp om dingen anders te gaan doen, grote stappen te zetten, en zelf in actie te komen! Vanuit de verplichtingen tegenover onze kinderen, vanuit de afspraken in het klimaatverdrag van Parijs tot aan het landelijke klimaatakkoord, er moet en gaat beweging in komen. Wij moeten met kracht gaan werken aan een verregaand CO2-neutrale wereld. Overal – en dus ook in onze gemeente Alphen-Chaam!

Er zal veel veranderen. Het beleid vanuit de overheid zal vertaald moeten worden in maatregelen. Burgers hebben vaak eigen ideeën over dat wat in hun wijk of buurt zou moeten gebeuren. Daarom willen wij mee aan tafel zitten, meepraten, mee ontwikkelen, mee ondernemen en meedoen! Wij als burgers moeten onze gezamenlijke belangen representeren, onze activiteiten coördineren, en onze krachten bundelen. Burgers moeten een stem krijgen bij de aanstaande grote energietransitie. Daarom willen wij samen werken aan een betere leefomgeving op wijk- of dorpsniveau en voor het klimaat in het algemeen.

Energiecoaches gezocht

Om woningeigenaren te voorzien van energieadvies op maat, is Duurzaam Alphen-Chaam op zoek naar energiecoaches. Heeft u daar belangstelling voor? Bekijk dan de folder of de website van Duurzaam Alphen-Chaam zelf.