Ga direct naar hoofdcontent

Cv-ketel vervangen?

Is uw cv-ketel langzaamaan aan vervanging toe? Omdat Nederland zich voorbereid op een aardgasvrije toekomst, is de aanschaf van een nieuwe ketel niet meer vanzelfsprekend. Wat is voor u de beste keus?  Is het voor u handig om een nieuwe hr-ketel op gas aan te schaffen, een ketel te huren of leasen in afwachting van het moment dat uw wijk van het gas af gaat, of juist om al over te stappen op een (hybride) warmtepomp en zo al flink te besparen op uw gasrekening? 

Maatwerk

Het antwoord is niet 1,2,3 te geven. Het hangt af van diverse factoren. Daarbij is de mate waarin uw huis is geïsoleerd wel heel belangrijk. Hoe beter uw huis is geïsoleerd, hoe meer mogelijkheden u heeft. Natuurlijk spelen niet alleen de technische mogelijkheden een rol, maar ook uw financiële situatie en de termijn waarop uw wijk aardgasvrij wordt. 

Transitievisie Warmte: stappenplan aardgasvrije wijken

De gemeente stelt uiterlijk eind 2021 de Transitievisie Warmte vast. Hiermee krijgt u een eerste beeld van het stapsgewijze tijdpad richting aardgasvrij. Er staat in welke wijken mogelijk al voor 2030 aan de beurt zijn en hoe bewoners in deze wijken  straks hun huis kunnen verwarmen, met een indicatie van de mogelijke kosten. Voor de andere wijken wordt zover dat kan een eerste inschatting gegeven. Zo kunt u zich voorbereiden op de verduurzaming van uw huis en bijvoorbeeld beslissen wat een goede keuze is als uw cv-ketel of fornuis aan vervanging toe is. Inwoners, netwerkbeheerders, woningbouwverenigingen en andere belanghebbenden worden bij de visie betrokken.

Keuzehulp cv-ketel vervangen

Wilt u zich alvast voorbereiden op de toekomst? Oriënteer u dan alvast via de keuzehulp. Met de keuzehulp kunt u een weloverwogen keus maken als de levensduur van uw huidige cv-ketel ten einde loopt. Bekijk voor meer informatie het e-book "Wat te doen als uw cv-ketel binnenkort toe is aan vervanging? "

We hebben ook op onze kennisbank een uitgebreid artikel geschreven over tips bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice