Ga direct naar hoofdcontent

Aardwarmte in Almere

Aardwarmte of geothermie is afkomstig van een diepte van 500 meter of dieper, en ontstaat in de kern van de aarde. Aardwarmte is een duurzaam en betrouwbaar alternatief voor aardgas. Het is namelijk niet afhankelijk van weersomstandigheden, zoals zon en wind. Aardwarmte is een potentiële warmtebron om het warmtenet mee te voeden, en daarmee onze huizen te verwarmen en warm water uit de kraan te krijgen.

Kijk op hoewerktaardwarmte.nl hoe aardwarmte werkt.

Wat doet de gemeente?

De gemeente is in 2016 vanuit het Programma Energie Werkt begonnen met beoordelen of aardwarmte een bijdrage kan leveren aan het duurzaam opwekken van warmte in Almere. Samen met verschillende partners zoeken we naar de voor de stad optimale uitkomst.

Vergunning

Het college heeft in september 2020 besloten om een opsporingsvergunning bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan te vragen. Met die opsporingsvergunning kan de gemeente in de Almeerse ondergrond op zoek gaan naar warm water, waarmee gebouwen en bedrijven verwarmd kunnen worden.

logo gemeente almere

Welkom op het energieloket van de gemeente Almere. Heeft u vragen over energie besparen of duurzaam wonen? Kijk dan eens rond op ons energieloket. Hier vindt u alles over onder andere isolatiemaatregelen, maar ook subsidies. Neem bij vragen gerust contact op. Lees meer over de aanpak van de gemeente Almere.