Molenlanden Aardgasvrij

Over dit evenement

Tijd maandag 21 september 2020, 17:30 - 19:00

In de toekomst verwarmen we onze woningen zonder gas. Hoe gaat deze omschakeling in z’n werk?

De komende dertig jaar wordt er in Nederland hard gewerkt aan de overstap van aardgas naar duurzame warmtebronnen voor het verwarmen van onze woningen. Niet in één keer, maar stap voor stap en buurt voor buurt. Met als doel dat er in 2050 nauwelijks tot geen aardgas meer wordt gebruikt, om de CO2 uitstoot te verminderen.

Ook in Molenlanden gaan we onderzoeken welke duurzame warmtebronnen in onze dorpen en stad het aardgas kunnen vervangen. Hiervoor stelt de gemeente eerst een visie op. Daarna worden er buurt-/wijkplannen gemaakt.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over hoe we dit willen doen en ook wat de overstap naar aardgasvrij voor uw woning betekent. En misschien bent u al bezig om uw woning te verduurzamen en heeft u vragen als: ‘Koop ik nog een nieuwe HR-ketel op aardgas of is het slimmer om al te kiezen voor duurzame verwarming? Doe ik dit alleen of samen met anderen of is het beter te wachten op de plannen vanuit de gemeente. Wat worden die plannen en heb ik daar ook invloed op?

Verandert er iets in mijn straat en omgeving? Waarover kan ik meebeslissen?

De overstap naar een aardgasvrij Molenlanden doen we niet alleen. Samen met woningcorporaties, de netbeheerder, lokale energiecoöperaties, het waterschap stellen we de visie en het plan op. Daarbij zijn ook uw mening en ideeën van groot belang!

In het kader van ‘Duurzaam wonen’ nodigen wij u graag uit voor het informatieavond ‘Molenlanden aardgasvrij' dat de gemeente op 21 september 2020 organiseert. Tijdens deze online bijeenkomst hoort u meer over hoe de ‘Transitievisie Warmte’ wordt opgesteld en welke stappen we nemen om in 2050 aardgasvrij te zijn.

Ook vertelt een bewoner over haar ervaringen bij het verduurzamen van haar woning. En vertelt een wooncoach hoe je met eenvoudige stappen kunt beginnen om minder gas te verbruiken.

Laat u informeren, stel uw vragen en denk met ons mee! Aanmelden kan via onderstaande knop. U ontvangt daarna een bevestiging. Enkele dagen voor het de informatieavond ontvangt u een e-mail met een link om deel te nemen aan de online bijeenkomst. Graag tot 21 september!

Aanmelden online informatieavond