Ga direct naar hoofdcontent

Hoe wij samenwerken met gemeenten

Over het Regionaal Energieloket

Het verduurzamen van de woning is voor veel bewoners ingewikkeld. Ze worden geconfronteerd met tal van vragen en uitzoekwerk. Wat is er in de woning eigenlijk allemaal mogelijk? Welke subsidies zijn er? Hoe vindt men een betrouwbaar bedrijf in het oerwoud van aanbieders? En met de transitie naar aardgasvrij wonen wordt het er niet makkelijker op. Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren om antwoord te krijgen op dit soort vragen. Dankzij onze samenwerking met gemeenten kunnen we woningeigenaren kosteloos van objectieve en transparante informatie voorzien. 

Wij werken samen met meer dan 50 gemeenten

Logo's van gemeenten Amsterdam, Uithoorn, Dordrecht, Alblasserdam
Logo's van gemeenten Bergen op Zoom, Baarle-Nassau, Apeldoorn en Heerde

Hoe wij gemeenten helpen woningen te verduurzamen

Als gemeente bent u waarschijnlijk druk bezig uw wijken en buurten voor te bereiden op een aardgasvrij Nederland. Een goede voorlichting van bewoners is daarbij een belangrijke eerste stap. Maar hoe informeer je bewoners effectief over de toekomstige warmtevoorziening? En hoe stimuleer je hen om vervolgens aan de slag te gaan? Als onafhankelijke partij helpen wij u hiermee. We informeren en adviseren bewoners in meer dan 50 gemeenten hoe ze verstandige keuzes kunnen maken die voor hun woning, wensen en budget passend zijn. Door dit zo simpel en laagdrempelig mogelijk te maken, enthousiasmeren wij bewoners om bij te dragen aan de energietransitie. Ook organiseren we collectieve acties waarbij bewoners op wijkniveau gezamenlijk duurzame maatregelen treffen. Dat is niet alleen leuker maar ook voordeliger waardoor veel mensen meedoen. Als energieloket fungeren wij als het centrale aanspreekpunt voor bewoners uit uw gemeente voor vragen over het verduurzamen van de woning. Dat is niet alleen prettig voor uw bewoners. Ook boekt u zo als gemeente sneller resultaat.

Advies op maat voor uw gemeente?

Wij hebben ruim 150 acties uitgevoerd bij zo'n 50 gemeenten. Wilt u bekijken wat voor uw gemeente mogelijk is? Dan vertellen wij u graag meer!

Paul Geurts van Kessel

Oprichter Regionaal Energieloket

Maak belafspraak