Ga direct naar hoofdcontent

Zonnepanelen: monument

Ton
Bewoners op dag met zonnepanelen

Datum: 24-10-2019

In de nazomer van 2017 heeft er een zonnepanelenactie plaatsgevonden in de gemeente Drechtsteden. Het Regionaal Energieloket heeft daar in samenwerking met de gemeente en de installateur BlueHome, 140 woningen van zonnepanelen voorzien. 

Anderhalf jaar later spraken wij met woningeigenaar Ton. Ton woont in een vrijstaande woning uit het bouwjaar 1925 en heeft 16 zonnepanelen op zijn dak laten plaatsen. Wij vroegen aan Ton hoe hij nu terugkijkt naar de zonnepanelenactie: ‘de hele actie is mij goed bevallen! Ik ben niet naar de informatieavond gegaan omdat alle informatie al op de website stond en heb direct een afspraak gemaakt voor een vrijblijvend advies. Een dag later kon de installateur al langs komen en die heeft mij aangeraden om 16 zonnepanelen op mijn zuidelijk georiënteerde dak te leggen. Ik heb de offerte getekend en een maand later lagen ze er al’ 

Overwoog u al langer na te denken om zonnepanelen te plaatsen? Nee eigenlijk niet, maar toen ik hoorde van de actie dacht ik; waarom niet? Ik ben iemand die iets bedenkt en het dan eigenlijk gelijk doet.

En hoelang duurde het plaatsen van zonnepanelen ongeveer? En weet u al hoeveel ze opleveren? De hele plaatsing van de panelen zelf was eigenlijk in een ochtend gebeurd. 's middags hebben ze de omvormer geplaatst en toen deden de panelen hun werk al. Verder heb ik totaal geen last van de installatie gehad. Nu een jaar later weet ik niet precies wat ze hebben opgeleverd maar volgens mij zit het wel goed. Heb er totaal geen omkijk naar en ben er niet echt mee bezig verder. Ik zal binnenkort eens mijn leverancier bellen om te kijken wat ze tot nu toe hebben opgeleverd!

Meest gestelde vragen

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Vakspecialisten

  • Vergelijk vakspecialisten

  • Lees échte reviews

  • Direct in contact

Bekijk vakspecialisten
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket