Ga direct naar hoofdcontent

Zonnepanelen: hoekwoning

Rinus

Datum: 29-09-2019

Hoi, ik ben Rinus en ik woon in Hardinxveld-Giessendam in een hoekwoning uit het bouwjaar 1973. Ik heb in het voorjaar van 2017 meegedaan aan de zonnepanelenactie van onze gemeente en het Regionaal Energieloket en er liggen nu elf zonnepanelen op ons dak. 

Hoe heeft u de zonnepanelenactie van het Regionaal Energieloket ervaren?

Ik heb de hele actie als positief ervaren! Ik ben naar de informatieavond gegaan en heb daar wat vragen kunnen stellen aan het Regionaal Energieloket en aan de installateur. Ik wilde de zonnepanelen namelijk zo hoog mogelijk op het dak zodat ze meer zon vangen en er meer wind langs kan (voor ventilatie red.). De installateur raadde mij aan om een vrijblijvend advies aan te vragen zodat zij mijn woning konden bekijken.

Wat vond u van de informatieavond?

Ja, goed! Duidelijke informatie en jullie gaven goed antwoord op alle vragen. 

Wat vond u van de service van de installateur?

Goed! In eerste instantie waren er wat problemen met het doortrekken van de kabel, maar dit hebben we samen op de dag van installatie opgelost. 

Het installatieteam kwam eerst een ochtend langs om de omvormer te plaatsen en toen een paar dagen later de panelen zelf. Die waren binnen een dag gelegd. Ik baal nu wel een beetje dat ik er niet meer heb laten plaatsen. Op basis van ons elektriciteitsverbruik adviseerde de installateur negen panelen, maar ik heb gekozen om er elf te laten plaatsen. Nu ik naar mijn dak kijk, kunnen er nog wel twee bij. Misschien ga ik dit later nog een keer regelen. 

En hoeveel leveren de panelen u nu op?

Vorig jaar heb ik al 2000 kWh opgeleverd! We verbruiken nu in een jaar 1100 kWh in totaal dus het scheelt ook wel echt in de centjes. De panelen liggen allemaal op een zuidelijk georiënteerd dak. Van tevoren had de installateur ook zoiets aangegeven dus ik ben helemaal tevreden. 

Meest gestelde vragen

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Vakspecialisten

  • Vergelijk vakspecialisten

  • Lees échte reviews

  • Direct in contact

Bekijk vakspecialisten
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket