Datum: 03-10-2019 Hoi, mijn naam is Jouke en ik woon in Papendrecht. Ik heb in de winter van 2017 meegedaan aan de zonnepanelenactie via mijn gemeente. Ik woon met mijn gezin in een tussenwoning uit 1993 en heb in totaal 18 zonnepanelen op mijn dak liggen. 

Zat u er al langer over te denken om zonnepanelen te plaatsen?

Toen we verhuisden naar een huis met een dak op het zuiden beseften we dat zonnepanelen zeer gunstig zouden uitpakken. Zodoende zijn we op zoek gegaan naar een zonnepanelen aanbieder. Op dat moment was er een zonnepanelenactie in de gemeente en dat kwam ons heel goed uit. 

Hoe heeft u de zonnepanelenactie ervaren? Bent u bij de informatieavond geweest?

Het was heel makkelijk om mee te doen met de collectieve actie, omdat ik zelf niks hoefde uit te zoeken. Ik ben niet naar de informatieavond geweest, maar heb mij direct ingeschreven voor de vrijblijvende woningopname door de installateur. 

Hoe heeft u de installatie van de panelen ervaren?

We verhuisden pas later naar de nieuwe woning dus het installatie moment hebben we eerst afgestemd met de installateur. Uiteindelijk was de hele installatie in één dag voltooid. Er was een probleem met de levering van de omvormer dus die werd een week later geplaatst. Vanaf dat moment kon ik precies zien hoeveel de panelen opwekken via een handige app. 

Zou u de actie aan andere woningeigenaren aanraden?

Ja, zeker! Als je geen zin hebt om alles zelf uit te zoeken dan zou ik zeker aan een zonnepanelenactie meedoen.

Terug naar alle ervaringen