Ga direct naar hoofdcontent

Zonnepanelenactie: Dordrecht

Jan-Auke
Zonnepanelen op een dak

Datum: 29-09-2019

Hoi, mijn naam is Jan Auke en ik woon in Dordrecht in een hoekwoning uit het bouwjaar 1980. Ik heb in de zomer van 2017 deelgenomen aan de zonnepanelenactie van mijn gemeente en het Regionaal Energieloket. Dat heb ik als zeer positief ervaren!

Overwoog u al langer om zonnepanelen te plaatsen?

Ik dacht al langere tijd na over het laten plaatsen van zonnepanelen. Dus toen ik hoorde over een zonnepanelenactie van mijn gemeente heb ik mij direct aangemeld voor de informatieavond. 

Wat vond u van de informatievoorziening tijdens de actie?

Ik ben heel enthousiast geworden nadat ik naar de informatieavond in Sliedrecht was geweest. Het enige wat mij tegenviel was de opkomst, maar ik vond de informatie heel zinvol. Ik denk dat de matige opkomst deels te wijten was aan de onduidelijke informatie over de salderingsregeling vanuit de overheid. Toen ik tijdens de avond hoorde dat de salderingsregeling werd verlengd, was ik nog enthousiaster over de zonnepanelenactie. Ook was er genoeg ruimte om vragen te stellen na afloop van de avond. Na de informatieavond heb ik mij ingeschreven voor een vrijblijvend advies van de installateur. 

Wat vond u van de zonnepanelen installateur?

Na het advies heb ik de knoop doorgehakt en zijn de zonnepanelen vier weken later binnen een dag geplaatst. De hele installatie gebeurde zonder tegenslag en was verbazingwekkend snel geregeld. Het was ook erg fijn dat de installateur de teruggave van de 21% btw regelde voor mij. Nu ik een jaar later terugkijk naar mijn productie ben ik zeer positief verrast over de opbrengst. Zoals het er nu naar uitziet heb ik de panelen al binnen 5 jaar terugverdiend! 

Meest gestelde vragen

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Vakspecialisten

  • Vergelijk vakspecialisten

  • Lees échte reviews

  • Direct in contact

Bekijk vakspecialisten
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket