Datum: 29-10-2019

In het najaar van 2016 ging Linda aan de slag met isolatie in haar tussenwoning uit 1968. Ze liet haar vloer en spouwmuur isoleren. Nu drie jaar later nemen we contact met Linda op om te vragen hoe de isolatie haar inmiddels bevalt.

Goedemiddag Linda, we zijn erg benieuwd of u al wat merkt van de isolatiemaatregelen.  Ik merk zeker wat! De vloer voelt warmer aan en we betalen per maand minder voor onze energierekening. 

Hoeveel besparen nu op de energierekening? Dat vind ik lastig precies te zeggen. We zijn er zeker op vooruit gegaan qua gasverbruik en met onze 8 zonnepanelen halveren we ons elektraverbruik. Maar exacte bedragen heb ik zo niet. Ook moeilijk in te schatten, omdat de gasprijzen blijven stijgen. 

Zat u al langer na te denken over energiebesparende maatregelen? Ja, ik had er wel eens eerder over nagedacht, maar ik was er nooit echt voor gegaan. We hadden al wat groepsaankopen van de gemeente langs zien komen, maar bij de isolatieactie dachten we: nu gaan we het gewoon doen! Het jaar daarvoor deden we al mee aan de groepsaankoop voor zonnepanelen. Dit beviel ons erg goed en nu de isolatieactie ook.

Terug naar alle ervaringen