Ga direct naar hoofdcontent

Isolatieactie: Dordrecht

Henk Koopmans

Beschrijving van het proces

Ik kreeg een brief van het Regionaal Energieloket via de post. Met de vraag of ik mee wilde doen aan een collectieve inkoopactie. Ik was al daarvoor al erg geïnteresseerd in het isoleren van m’n huis. Collectief is goedkoper en zekerder. Ik kreeg erg snel antwoord van een medewerker van het isolatiebedrijf en die kon aangeven hoe het isolatie proces zou gaan en wat de kosten waren. Die installateur kwam samen met een collega. Echt ontzettende aardige mensen. Zij hebben mij een prijsindicatie gegeven. Deze kreeg ik later ook nog in de mail. Later kreeg ik via zijn werkgever een mail dat de vloerisolatie de volgende dag al kon plaats vinden. Dat was super snel en helemaal prima! Uiteindelijk bleek dat de datum die ze hadden geprikt voor de muurisolatie niet door kon gaan. In plaats van de gekozen datum, konden ze zelf eerder komen. Ik moest ervoor zorgen dat de kruipruimte droog was. Helaas hadden we de dagen ervoor erg veel regen gehad. Toen hebben twee Poolse medewerkers gezegd dat het waarschijnlijk niet ging lukken. Op het moment dat ze mijn teleurstelling zagen, gingen ze bellen met de werkgever. Deze gaf uiteindelijk groen licht, toen hebben ze een plastic zeil neergelegd en het toch gedaan! Ze zeiden dat het anderhalf uur zou duren, maar ik denk dat ze in een uur en een kwartier klaar waren. Zelfs het luik hebben ze geïsoleerd en gecoat. Alles is echt perfect afgewerkt.

'Ik heb nu al vragen van m’n buren gekregen. Ik hoop dat het bij hen ook gaat gebeuren.'

De muur isolatie zou een maand later gebeuren. Ik heb de hele achtertuin leeggehaald. Ze zijn door m’n huis heen gegaan met de leidingen. Maar binnen no-time was het al klaar.  Vlak daarna kreeg ik een bevestiging van de betaling van de isolatiespecialist met foto’s en al. Dat heb ik opgestuurd naar RVO en dat zou 8 weken duren en na 7,5 week kreeg ik een brief in de brievenbus dat het uitgesteld was. Toen kneep ik hem wel even, maar twee dagen daarna kreeg ik gelukkig te horen dat het goedgekeurd was. Ik was heel blij met de collectieve isolatieactie! Ik vond het su-per geregeld. Wat me opviel was dat ik het niemand in de straat heb zien doen. Ik heb nu al vragen van m’n buren gekregen. Ik hoop dat het bij hen ook gaat gebeuren.

'Het wooncomfort vind ik zo lekker'

Ik ben inmiddels al 68 en ik woon hier al erg al lang. Het wooncomfort vind ik zo lekker en ik merkte het al gelijk aan m’n energierekening. Ik zag gelijk dat m’n gasrekening met sprongen daalde. Ik ben nu ongeveer anderhalf jaar met pensioen. Ik werkte altijd ploegendienst, ik sliep en at daar alleen. Dus ik had nooit m’n verwarming aan. En alsnog is m’n gasverbruik nu lager. Ik had altijd erg last van wintertenen dus liep altijd op sloffen binnen. Nu kan ik gewoon binnen op sokken lopen.

Meest gestelde vragen

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Vakspecialisten

  • Vergelijk vakspecialisten

  • Lees échte reviews

  • Direct in contact

Bekijk vakspecialisten
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket