Ga direct naar hoofdcontent

Aan de slag met een energiecoach

Familie de Haas
Foto van familie de Haas

30 % minder stookkosten? Het kan!

De familie de Haas uit Musselkanaal sprak al jarenlang over het verduurzamen van hun woning. Carla: “We hadden geen idee waar we moesten beginnen. Tot een energiecoach ons een paar simpele tips gaf waar we direct mee konden besparen. Toen vervolgens bleek dat isoleren veel minder gedoe en minder duur was dan we dachten, gingen we overstag. Onze maandlasten zijn nu aanzienlijk lager én we ervaren veel meer comfort in huis!”

Grote energieslurper

Het begon allemaal met een bezoek van één van de energiecoaches van Jouwbespaarcoach.com Hij gaf hen een Energie Bespaarpakket met gratis producten waar ze direct mee aan de slag konden. Carla: “We zijn begonnen met het vervangen van alle verlichting door ledlampen. Vooral een grote halogeenlamp bleek een energieslurper. Daar hadden wij geen idee van. Inmiddels is er geen spaarlamp meer te vinden in ons huis. Ook zit achter elke radiator radiatorfolie. En een goede tip van de energiecoach was het vervangen van onze oude vriezer!”

Huisscan

De kleine aanpassingen waren direct zichtbaar op de energierekening. Ze werden steeds enthousiaster. Een Huisscan gaf hen inzicht in de kosten en terugverdientijd. Martin: “Wij dachten dat het veel duurder zou zijn. En het hoeft niet in één keer, gewoon stapje voor stapje.”

Ze begonnen beneden met het vervangen van de ramen. Een paar maanden later is de gevel en vervolgens het dak en de vloer geïsoleerd. In maart van dit jaar maakten ze hun huis helemaal ‘dicht’ door het glas op de eerste verdieping te vervangen. “Je ziet na elke investering dat je woonlasten omlaag gaan. Dat werkt enorm motiverend!”

Laat de winter maar komen

Terugkijkend zijn ze blij dat ze eindelijk doorgepakt hebben. “We hadden het veel eerder moeten doen”, aldus Carla en Martin, “De hele familie geniet nu van zoveel meer comfort in huis. Het is gek om te zeggen zo midden in de zomer, maar laat die winter maar komen. We zijn namelijk heel benieuwd hoeveel geld we gaan besparen vergeleken met de vorige winter.”

Meest gestelde vragen

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Vakspecialisten

  • Vergelijk vakspecialisten

  • Lees échte reviews

  • Direct in contact

Bekijk vakspecialisten
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket