Ga direct naar hoofdcontent

Zonnepanelenactie: Dordrecht

Jack
Zonnepanelen op een dak

Datum: 03-10-2019

Hoi, ik ben Jack en ik woon in Dordrecht in een tussenwoning uit 2005. Ik heb in het voorjaar van 2017 meegedaan aan de zonnepanelenactie van onze gemeente en het Regionaal Energieloket. Tegenwoordig liggen er dus 13 zonnepanelen op ons dak. 

Hoe heeft u de zonnepanelenactie ervaren?

Ik ben erg tevreden over de organisatie van de zonnepanelenactie zelf. De informatieavond georganiseerd door het Regionaal Energieloket was erg nuttig en ik kreeg antwoord op al mijn vragen.

Zat u er al langer over na te denken om zonnepanelen te nemen?

Ik had al 6 panelen op mijn dak liggen. Die waren alleen 25 jaar oud en dan zijn ze eigenlijk gewoon op. De installateur heeft de oude panelen meegenomen en de nieuwe geïnstalleerd. Hier moest ik wel extra voor betalen, maar dat was van tevoren aangegeven dus dat begreep ik.

Hoe heeft u de installateur ervaren?

Twee maanden na installatie van de zonnepanelen, kregen wij een probleem met de omvormer. Deze was uitgevallen en produceerde geen elektriciteit meer. Wij hadden geen onderhoudscontract afgesloten met de installateur en moesten een maand wachten totdat er een nieuwe omvormer aangesloten was. Volgens mij had de installateur de omvormer niet op voorraad. Wij hebben hierdoor helaas een maand niks kunnen produceren.

Houdt u bij hoeveel de panelen opleveren?

Haha, ja, bijna dagelijks! Ik ben namelijk aan het oefenen voor hoe ik het huishouden ga organiseren na 2023 als de salderingsregeling wordt afgebouwd. Ik probeer bijvoorbeeld overdag de was- en afwasmachine aan te zetten in plaats van 's avonds. Het lijkt mij echt top als er een apparaat zou komen dat automatisch mijn huishoudelijke apparaten aanzet wanneer de zonnepanelen stroom opwekken. Volgens mij bestaat dat nog niet namelijk.

Overweegt u om meer zonnepanelen te nemen?

Misschien in de toekomst wel, want ik wil graag een airco aanschaffen. Ik zat er ook over te denken om zonnecollectoren te nemen, maar daar ben ik nog niet over uit. 

Meest gestelde vragen

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Vakspecialisten

  • Vergelijk vakspecialisten

  • Lees échte reviews

  • Direct in contact

Bekijk vakspecialisten
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket