Ga direct naar hoofdcontent

Isolatie: tussenwoning in Zwijnenburg

Idelette
Blije bewoners voor huis

Datum: 23-10-2019 Idelette heeft in 2016 de spouwmuur en vloer van haar woning laten isoleren. Ze woont in een tussenwoning uit 1967. Wij vroegen naar haar ervaringen.

Dag Idelette, leuk dat wij u even kunnen spreken! Jullie hebben de spouwmuur en vloer laten isoleren. Waarom?

We waren er niet echt mee bezig tot wij een brief van de gemeente ontvingen voor de isolatieactie. Aangezien dit een collectieve actie was, hebben we uiteindelijk besloten om mee te doen.

Zijn jullie ook naar de informatieavond geweest?

Ja, we hebben eerder meegedaan aan de zonnepanelenactie van de gemeente en dat beviel ons wel. Daarom hebben we besloten om ook mee te doen met de isolatieactie. Aangezien we de zolder niet bewonen, hebben we die niet laten isoleren, maar alleen de spouwmuur en de vloer. 

Merkt u verschil qua wooncomfort?

Ja, absoluut. Voordat er vloerisolatie lag, liep ik vrijwel altijd rond met sloffen of dikke sokken. Nu komt er geen kou meer door de vloer heen en kan ik zonder sloffen rondlopen. 

Ook merk ik dat er sinds de spouwmuurisolatie veel minder tocht door de woning gaat. Vroeger voelde ik kou in mijn nek als ik bij het raam zat. Nu is dat niet meer het geval. Ook merk ik dat mijn energieverbruik omlaag is gegaan dankzij de isolatiemaatregelen.

Zit u nog over na te denken om andere maatregelen te treffen?

Nou, ik heb volgens mij nog dubbelglas in sommige kozijnen en in andere kozijnen HR++ glas. Dus dat wil ik uitzoeken en eventueel vervangen.

Dan blijft het dak over. De zolder wordt niet bewoond, dus misschien wil ik de vloer van de zolder isoleren in plaats van het hele dak. Het enige nadeel is dat er dan een luik in het trappengat gemaakt moet worden om de warmte in de woning te houden. Nog genoeg om over na te denken dus!

Meest gestelde vragen

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Vakspecialisten

  • Vergelijk vakspecialisten

  • Lees échte reviews

  • Direct in contact

Bekijk vakspecialisten
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket