Ga direct naar hoofdcontent

Infraroodscan: Amsterdam

Maarten
Blije bewoners voor huis

Datum: 01-12-2019

In het najaar van 2019 heeft het Regionaal Energieloket gratis infraroodscans gemaakt bij bewoners in de regio Amsterdam. Wij kwamen hier Maarten tegen. Maarten is bezig met zijn woning uit 1923 volledig te verbouwen en te verduurzamen. De zonnepanelen liggen al op het dak en het huis is van het gas af.

Leuk om u te spreken Maarten. Zeg vertel eens, waar bent u afgelopen tijd allemaal mee bezig geweest in uw woning?

Ik ben al 5 jaar rustig aan het verbouwen. Doordat mijn huis in beschermd stadsgezicht staat mag ik niets veranderen aan het buiten aanzicht. Daarom ben ik nu mijn halfsteense muren van binnen aan het isoleren. Het huis wordt hierdoor ietsje kleiner maar dat is het meer dan waard. Waar nu de isolatie tegen de muren zit hingen vroeger de radiatoren. Dus qua loopruimte weinig verschil.

Hoe verwarmd u nu uw huis dan?

Dit doe ik met infrarood panelen! Alle kamers hebben infraroodpanelen aan het plafond met genoeg vermogen voor een comfortabel warmte gevoel.

En bevalt dat?

Absoluut! Het is eigenlijk heel scheef dat wij al tientallen jaren de luchttemperatuur van ons huis op 20 graden proberen te houden. Met infrarood panelen is de luchttemperatuur

kouder dan dat maar onder de panelen is het warm. De panelen verwarmen mijn lichaam en objecten en die verwarmen weer de lucht. Het voelt alsof er constant een lekker zonnetje op me staat. Nu we nog kunnen salderen leveren de zonnepanelen in de zomer een groot gedeelte van de benodigde energie voor de winter. Dus de energierekening is daardoor lekker laag.

Heeft u verder nog plannen om uw huis duurzamer te maken?

Uiteindelijk wil ik mijn hele huis energie neutraal, ik ben nu al over de helft. Ook wil ik al het regenwater van het dak gaan opvangen in een grote tank achterin mijn tuin. Dit regenwater kan ik vervolgens gaan gebruiken voor de wc de douche en de wasmachine. Ook ga ik nog alle ramen in mijn woning vervangen met hr+++ glas. Staat nog behoorlijk wat in de planning dus! 

Meest gestelde vragen

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Vakspecialisten

  • Vergelijk vakspecialisten

  • Lees √©chte reviews

  • Direct in contact

Bekijk vakspecialisten
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket