Ga direct naar hoofdcontent

Ervaringen van bewoners uit Amstelveen

Warmtepomp in een jaren-30-woning

Johan Mooijen wilde zijn huis gaan verbouwen, en is meteen voor verduurzamen gegaan. Zijn jaren-30-huis wordt nu verwarmd met een lucht-waterwarmtepomp. Om wel de kenmerkende stijl te behouden, zijn bij het vervangen van het glas, de oude glas-in-lood-ramen overgezet in triple glas. In deze video vertelt hij over zijn ervaring.

Ervaringen met HR++ glas?

Maarten Evers wilde graag meer wooncomfort en een volgende energiebesparende stap zetten. Zijn huis is al goed geïsoleerd en hij heeft al zonnepanelen. Hij koos voor HR++ glas om tocht en koude tegen te gaan en verder te besparen op zijn gasverbruik. In deze deze video vertelt hij over zijn ervaring met isolerend glas.

Blije bewoner voor huis
Blije bewoners voor huis

Vloerisolatie bij familie Noordenbos

Met de keuze voor vloerisolatie hopen de heer en mevrouw Noordenbos een besparing op de energierekening en meer comfort in hun woning te realiseren. Vloerisolatie voorkomt optrekkende kou en vocht uit de bodem, waardoor er een fijner en gezonder binnenklimaat ontstaat. In deze korte video vertellen ze meer over hun ervaring.

Spouwmuurisolatie bij Judha en Mirah

Bij de verbouwing van hun huis hebben Judha en Mirah Udijana rekening gehouden met duurzaamheid. Ze willen goed voorbereid zijn op de toekomst en passen hun huis stap voor stap aan. Vloerisolatie met vloerverwarming en zoneregeling, HR++ glas, LED-verlichting en koken op inductie. In deze korte video vertellen ze meer over hun ervaring.

Blije bewoners voor huis
Blije bewoner voor huis

Zonnepanelen bij Marlies

De heer en mevrouw Saelman wonen al 25 jaar in een twee-onder-een-kap-woning in Westwijk. Het huis werd destijds nieuw gebouwd en is goed geïsoleerd. Om het huis verder te verduurzamen en een steentje bij te dragen aan een beter milieu besloot het echtpaar om zonnepanelen te plaatsen via de inkoopactie van de gemeente. In deze korte video vertellen ze meer over hun ervaring.

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Subsidie energie besparen

  • Subsidie voor o.a. isolatie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Bekijk subsidie
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket
Logo van Provincie Noord-Holland

Gemeente Amstelveen

Welkom op het Energieloket Amstelveen. Iedereen wil het liefst zo comfortabel mogelijk wonen met zo laag mogelijke woonlasten. Een belangrijke stap is om het energiegebruik omlaag te brengen. De adviseurs van het energieloket geven informatie over en werken samen met experts aan energiebesparende oplossingen voor comfortabel wonen. Zij kunnen u precies vertellen welke maatregelen voor uw huis interessant zijn. U kunt veel kosten besparen.