Ga direct naar hoofdcontent

Ervaringen van bewoners uit Amstelveen

Warmtepomp in een jaren-30-woning

Johan Mooijen wilde zijn huis gaan verbouwen, en is meteen voor verduurzamen gegaan. Zijn jaren-30-huis wordt nu verwarmd met een lucht-waterwarmtepomp. Om wel de kenmerkende stijl te behouden, zijn bij het vervangen van het glas, de oude glas-in-lood-ramen overgezet in triple glas. In deze video vertelt hij over zijn ervaring.

Ervaringen met HR++ glas

Maarten Evers wilde graag meer wooncomfort en een volgende energiebesparende stap zetten. Zijn huis is al goed geïsoleerd en hij heeft al zonnepanelen. Hij koos voor HR++ glas om tocht en koude tegen te gaan en verder te besparen op zijn gasverbruik. In deze video vertelt hij over zijn ervaring met isolerend glas.

Blije bewoner voor huis
Blije bewoners voor huis

Vloerisolatie bij familie Noordenbos

Met de keuze voor vloerisolatie hopen de heer en mevrouw Noordenbos een besparing op de energierekening en meer comfort in hun woning te realiseren. Vloerisolatie voorkomt optrekkende kou en vocht uit de bodem, waardoor er een fijner en gezonder binnenklimaat ontstaat. In deze korte video vertellen ze meer over hun ervaring.

Spouwmuurisolatie bij Judha en Mirah

Bij de verbouwing van hun huis hebben Judha en Mirah Udijana rekening gehouden met duurzaamheid. Ze willen goed voorbereid zijn op de toekomst en passen hun huis stap voor stap aan. Vloerisolatie met vloerverwarming en zoneregeling, HR++ glas, LED-verlichting en koken op inductie. In deze korte video vertellen ze meer over hun ervaring.

Blije bewoners voor huis
Blije bewoner voor huis

Zonnepanelen bij Marlies

De heer en mevrouw Saelman wonen al 25 jaar in een twee-onder-een-kap-woning in Westwijk. Het huis werd destijds nieuw gebouwd en is goed geïsoleerd. Om het huis verder te verduurzamen en een steentje bij te dragen aan een beter milieu besloot het echtpaar om zonnepanelen te plaatsen via de inkoopactie van de gemeente. In deze korte video vertellen ze meer over hun ervaring.

Duurzaam wonen in een jarendertigwoning

Frank en Patricia Winters en hun 3 kinderen (van 11, 13 en 14 jaar) wonen sinds 2010 in Amstelveen in een sfeervolle twee-onder-een-kapwoning van 1935. Toen er een grote verbouwing voor de deur stond, besloten ze ook de energievoorziening van hun huis zo duurzaam mogelijk te maken.

Foto van een vrouw van kleur en een witte man die samen tussen twee auto's voor een huis staan. Ze lachen naar de camera.

'We hebben meer wooncomfort gekregen'

Een foto van een witte man met een zwarte jas en broek die voor zijn huis staat met de handen over elkaar. Hij lacht naar de camera.

Fred van Vliet woont met zijn vrouw en dochter in een geschakelde woning in Amstelveen Westwijk. Hij verduurzaamde zijn huis met onder meer triple glas en een sedumdak. Daarvoor heeft hij subsidie gekregen van de gemeente.

Duurzamer, meer comfort en minder kosten

Toen Tom Swart en zijn vrouw in 2000 een jarendertigwoning in Elsrijk kochten, besloten ze direct tot een complete verbouwing, inclusief isolatie van de zolder en overal dubbelglas. Na zoveel jaar werd het tijd voor nieuwe maatregelen.

Tom Swart uit Amstelveen. Een witte man met zijn handen over elkaar gekruist, hij staat in een straat met huizen achter zich.

Het is gewoon verstandig want het levert je ook geld op

Een foto van een witte man die op een plat dak staat, hij staat naast zijn hybride warmtepomp

Peter Sloep en zijn vrouw wonen in een bungalow in Nes aan de Amstel. Ze hebben onder meer een hybride warmtepomp laten installeren waardoor hun gasverbruik aanzienlijk gedaald is.

We kunnen weer doorslapen

Rolf de Horde en Astrid van Ballegoy konden een aantal jaren geleden het prachtige monumentale huis van Astrids ouders in Bovenkerk overnemen. De voormalige spoorwachterswoning uit 1915 is een heerlijke woning, maar ook “een pittige uitdaging” om te verduurzamen.

Stel op de foto voor hun woning.

We willen de wereld een beetje beter achterlaten

Mevrouw lachend op de foto voor haar woning.

De jaren 50-woning in de wijk Elsrijk die Githa van Es en haar man kochten was nog in vrijwel originele staat. Dat betekende dat er een rigoureuze verbouwing nodig was. Ze besloten meteen een grote verduurzamingsslag te maken.

Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Subsidie energie besparen

  • Subsidie voor o.a. isolatie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice
Logo van Provincie Noord-Holland

Gemeente Amstelveen

Welkom op het Energieloket Amstelveen. Iedereen wil het liefst zo comfortabel mogelijk wonen met zo laag mogelijke woonlasten. Een belangrijke stap is om het energiegebruik omlaag te brengen. De adviseurs van het energieloket geven informatie over en werken samen met experts aan energiebesparende oplossingen voor comfortabel wonen. Zij kunnen u precies vertellen welke maatregelen voor uw huis interessant zijn. U kunt veel kosten besparen.