Ga direct naar hoofdcontent

Duurzame buurtactie Meilust-Noor, Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom

Gratis advies energiebesparing

In deze tijd waarin het Covid-19-virus het nieuws en een groot deel van ons leven bepaalt, lijken andere onderwerpen misschien wat ver weg. Als gemeente doen we er natuurlijk zoveel mogelijk aan om de effecten van het virus te bestrijden, maar kijken we ook naar de doelendie op de langere termijn weer belangrijk worden.

Om de klimaatdoelen te behalen, organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een aantal buurtacties over energiezuinig wonen. In uw buurt staan verschillende woningtypen. Wij gaan voor enkele woningen(voorbeeldwoningen) onderzoeken met welke stappen ze energie kunnen besparen. Na het bezoek schrijft de adviseur een adviesrapport voor dit woningtype. De adviesrapporten worden betaald door de gemeente. Het resultaat: een adviesrapport voor u én voor de buurt. De uitkomst komt per woningtype in een energieadviesrapport te staan. Zo heeft u een persoonlijk stappenplan richting een energiezuinig huis en kunt u aan de slag.

Aanmelden energieadvies

Wordt uw woning gekozen? Een energieadviseur komt bij u thuis voor een opname. Na het bezoek schrijft hij een adviesrapport voor uw woning(type).

Is uw woning niet gekozen? Het rapport wordt zo geschreven dat deze te gebruiken is voor mensen uit de buurt met hetzelfde woningtype. Het rapport wordt voor iedereen in de buurt gratis beschikbaar via deze webpagina.

Update Coronavirus: Een belangrijk onderdeel van de gebiedsgerichte adviezen zijn de woning bezoeken. Wij hebben besloten om alle fysieke woningopnames uit te stellen tot na 6 april. Let wel: dit beleid kan aan verandering onderhevig zijn op basis van (nieuwe) richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Heeft u zich ingeschreven? U ontvangt van ons een e-mail met meer informatie.

Hoe werkt de Buurtactie Energiezuinig Wonen?

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

In 2020 deden ruim 66.000 bewoners mee aan onze acties

Gemeente Bergen op Zoom

Welkom bij het energieloket van de Gemeente Bergen op Zoom. Fijn dat u wilt meedoen! Besparen in huis is een goede keuze, want hier is vaak de meeste energie en CO2  te besparen. En echte klimaatklapper! Kijk snel verder welke kansen er zijn in uw huis.

Weten wat er nog meer gebeurt in Bergen op Zoom? Kijk op www.duurzaambergenopzoom.nl voor meer duurzame projecten.

Meer dan 6.000 woningeigenaren gingen u voor

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En we waren kritisch! Hij maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De zonnepanelenactie heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Zonnepanelenactie Amstelveen Zuid

Bent u nieuwsgierig?

Aanmelden energieadvies

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket