Ga direct naar hoofdcontent

Duurzame buurtactie Meerwijk, Uithoorn

Gemeente Uithoorn

Gratis advies energiezuinig wonen

Op het gebied van duurzaamheid gaat de gemeente aan de slag met een grote uitdaging: het terugdringen van het energiegebruik en het vergroten van het aandeel duurzaam opgewekte energie. Zo wil de gemeente bijdragen aan de landelijke doelstelling om in 2050 CO2-neutraal (en dus ook aardgasvrij) te zijn, die de gemeente heeft overgenomen.

In stappen naar een duurzame woning: duurzame buurtactie Het doel klinkt nu nog ver weg, maar dat betekent niet dat we nu niets hoeven te doen. Door goed te isoleren en het nemen van maatregelen op het juiste moment, verkleint u uw eigen energievraag. Dat verhoogt bovendien de kwaliteit en het comfort van uw woning en verlaagt ook nog eens uw energierekening. De mogelijkheden om energiezuinig(er) te wonen verschillen per type woning. In opdracht van de gemeente en de provincie Noord-Holland starten we daarom een buurtactie om u te informeren over de mogelijkheden voor energiebesparing in uw eigen woning. Het Regionaal Energieloket zal van de meest voorkomende woningtypen in Meerwijk een advies op maat maken, daarover heeft u een brief van de gemeente ontvangen.

De aanmeldtermijn voor voorbeeldwoningen is verstreken, u kunt zich niet meer aanmelden. Binnenkort kunt u wel de resultaten ontvangen via deze pagina.

Hoe werkt de Buurtactie Energiezuinig Wonen?

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

In 2020 deden ruim 66.000 bewoners mee aan onze acties

Gemeente Uithoorn

Welkom op het energieloket van de gemeente Uithoorn. Als gemeente hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel. Kijk rond op het energieloket en neem gerust contact op bij vragen.

Het Regionaal Energieloket voor de gemeente Uithoorn is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.

Meer dan 6.000 woningeigenaren gingen u voor

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En we waren kritisch! Hij maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De zonnepanelenactie heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Zonnepanelenactie Amstelveen Zuid

Bent u nieuwsgierig?

Binnenkort kunt u de Energieadviesrapporten via deze pagina opvragen!

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket