Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het energieloket Dordrecht

Het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Lees meer over duurzame maatregelen of schrijf u in voor een lokale actie.

Andere gemeente?

Gratis cadeaubon t.w.v. €70

De gemeente biedt bewoners in Dordrecht een gratis cadeaubon aan t.w.v. € 70. U kunt de cadeaubon inwisselen voor energiebesparende producten zoals LED lampen, radiatorfolie en tochtstrips.

Cadeaubon aanvragenCadeaubon gebruiken

Eenmalige energietoeslag voor huishoudens

Door de stijging van de energieprijzen dreigen verschillende Dordtse huishoudens in financiële problemen te komen. Het Rijk heeft daarom geld vrijgemaakt om de energiebelasting te verlagen. Voor huishouden met een inkomen op of net boven het sociaal minimumniveau komt er daar bovenop een eenmalige vergoeding. Dit is de zogenaamde energietoeslag. De hoogte van de energietoeslag hangt af van de hoogte van het inkomen. Bij een inkomen tot 120% van het sociaal minimum bedraagt de energietoeslag € 800,-. Bij een inkomen tussen 120% en 130% van het sociaal minimum bedraagt deze € 600,-. Voor meer informatie of het aanvragen van de toeslag kunt u terecht op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Aanvragen Energietoeslag voor huishoudens

Hoe kan ik mijn woning energiezuiniger maken?

Als u wilt beginnen met energie besparen, is het belangrijk er achter te komen welke maatregel voor uw woning het meest geschikt is. Dit kunt u doen door te beginnen met de gratis online HuisScan en meer te lezen over energiebesparende maatregelen.

Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer

Subsidie Energie Besparen

  • Subsidie voor o.a. isolatie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Bekijk subsidie

Gemeente Dordrecht

Welkom op het Regionaal Energieloket van de gemeente Dordrecht. Dordrecht wil in 2050 energieneutraal zijn. Alle energie die Dordrecht dan gebruikt, moet duurzaam worden opgewekt. Om dit doel te halen, werkt de gemeente Dordrecht samen met energie- en grondstoffenbedrijf HVC in de Energiecoöperatie Dordrecht (ECD). ECD wil zoveel mogelijk inwoners en bedrijven in de stad mee laten doen. Meer weten over ECD? Bekijk de website!

Eén van de doelen van ECD is dat alle woningen in 2050 aardgasvrij moeten zijn. U kunt zich nu al stapsgewijs hierop voorbereiden. Bijvoorbeeld door uw woning te isoleren of zonnepanelen te plaatsen. Het Regionaal Energieloket kan u daarbij helpen.

Heeft u een vraag of opmerking?